27 Şubat 2013 Çarşamba

Aslıhan (Krepen) Pasajı,Beyoğlu Balık Pazarı


                Bu pazar ki sosyal faaliyetimiz için seçtiğimiz rota Taksim Aslıhan Pasajı idi. Evdeki okunmamış kitap stokumuz bittiği için sahafları dolaşmaya karar verdik.Hava çok soğuk olunca evden oraya yürümeyi göze alamadık ve metroyla gittik.Bir kaç sahafta ihtiyaçlarımızı tamamladık.Hele ben 2 tane İhsan Oktay Anar,eşim de 2 tane tarih kitabı bulunca keyfimiz yerine geldi.Bunu kutlamak için pasajın hemen yanındaki Beyoğlu Balık Pazarında bir şarküteriye girdik.Buradaki balık ve deniz ürünleri bizi tahrik etti.Taze istavrit yanı sıra lakerda ve somon füme aldık.Aslında bu tür yiyecekler konusunda çok bilgimiz ve deneyimimiz yok ama deneyerek öğreniyoruz.Doğma büyüme İstanbullulara yabancı olmayan bu lezzetler Anadolu’da bilinmiyor.Ben konuya meraklı olmama rağmen yeni yeni  tanışıyorum hazırlanmış ve işlem görmüş deniz ürünleriyle.Aldıklarımızı evde şömine başında güzel bir çilingir sofrası kurmak için kullandık.İstavritleri fırında pişirdik,diğer deniz ürünlerini de salatayla beraber masaya yerleştirdik.Lakerda rakıyla pek güzel gitti.Somon ise bence tam bir rakı mezesi değil.Sanki bir şeylere karıştırarak atıştırmalık olarak veya ağırlama yemeğinde bir çeşit olarak sunulsa daha güzel olacak.Ben içine peynir ve maydanoz ile az acı biber koyarak yedim,çok hoşuma gitti.Evde kurduğumuz bu sofra bize keyif ve neşe verdi.






1 yorum:

SAKA dedi ki...

Afiyet bal şeker olsun Sayın Erkaka Ailesi. Selamlar, sevgiler Trabzon'dan...