Bu pazar ki sosyal faaliyetimiz için seçtiğimiz rota Taksim
Aslıhan Pasajı idi. Evdeki okunmamış kitap stokumuz bittiği için sahafları
dolaşmaya karar verdik.Hava çok soğuk olunca evden oraya yürümeyi göze alamadık
ve metroyla gittik.Bir kaç sahafta ihtiyaçlarımızı tamamladık.Hele ben 2 tane
İhsan Oktay Anar,eşim de 2 tane tarih kitabı bulunca keyfimiz yerine geldi.Bunu
kutlamak için pasajın hemen yanındaki Beyoğlu Balık Pazarında bir şarküteriye
girdik.Buradaki balık ve deniz ürünleri bizi tahrik etti.Taze istavrit yanı
sıra lakerda ve somon füme aldık.Aslında bu tür yiyecekler konusunda çok
bilgimiz ve deneyimimiz yok ama deneyerek öğreniyoruz.Doğma büyüme
İstanbullulara yabancı olmayan bu lezzetler Anadolu’da bilinmiyor.Ben konuya
meraklı olmama rağmen yeni yeni
tanışıyorum hazırlanmış ve işlem görmüş deniz ürünleriyle.Aldıklarımızı
evde şömine başında güzel bir çilingir sofrası kurmak için
kullandık.İstavritleri fırında pişirdik,diğer deniz ürünlerini de salatayla
beraber masaya yerleştirdik.Lakerda rakıyla pek güzel gitti.Somon ise bence tam
bir rakı mezesi değil.Sanki bir şeylere karıştırarak atıştırmalık olarak veya
ağırlama yemeğinde bir çeşit olarak sunulsa daha güzel olacak.Ben içine peynir
ve maydanoz ile az acı biber koyarak yedim,çok hoşuma gitti.Evde kurduğumuz bu
sofra bize keyif ve neşe verdi.
1 yorum:
Afiyet bal şeker olsun Sayın Erkaka Ailesi. Selamlar, sevgiler Trabzon'dan...
Yorum Gönder