5 Şubat 2013 Salı

Özcanlar Köfte,Astoria AVM


Tarihi bir lokantada yemek yemeyi hem duygusal olarak çok seviyorum, hem de buralarda yediğim yemek beni hiç hayal kırıklığına uğratmıyor.
Bu hafta merkezi Tekirdağ’da olan ve Tekirdağ köftesinin mucidi Özcanlar Köfte’nin Astoria AVM’ deki şubesine ailece gittik.Köfteyi en şık haliyle sunan mekanda bizi her zamanki gibi şube müdürü Esat Bey karşıladı.Sade bir şıklığı olan mekanda sakin bir masaya oturduk. Esat Beyle sohbet ederken siparişlerimizi verdik.Eşim ve ben tabii ki Tekirdağ Köfte ısmarladık,kızlar ise bir çeşit Köfte İskender diyebileceğimiz  yoğurtlu ve soslu Özcanlar Special  söylediler.Yanında büfeden salata hazırladık ve bir de piyaz sipariş ettik. Özcanlar Köftenin etini kendilerinin ürettiğini hatta Tekirdağ’da Bajdar Et isimli kasap dükkanları olduğunu kitabımın hazırlığı aşamasında ziyaret ettiğim fabrikalarında görmüştüm.Eti kendi üreten işletmeler doğal olarak bir adım öne geçiyor ama tabi bu her lokanta etini kendi üretsin anlamına gelmiyor.Sadece et değil burada her malzemenin çok kaliteli olduğu belli.İnanın piyazdaki zeytini bile piyasada bulmak zor. Zeytinyağını da kendileri ürettiriyor ve dükkanlarında satıyorlar.Ayrıca yine kendi kontrollerinde üretilen üzüm suyu harika.Buradaki üzüm suyu şıradan biraz farklı,daha tatlı.Üretim yöntemlerini çok iyi bilmediğim için aralarındaki farkı söyleyemiyorum.Yemeğin üzerine ben her zamanki gibi fırın sütlaç yedim ,harikaydı.Eşim peynir tatlısı yedi,pek beğenmedi.Ödediğimiz hesabı söylemeyeyim,çünkü Esat Bey bize epey indirim yaptı ama bir porsiyon köftenin 12 TL olduğunu belirteyim. Kuver ve garsoniye ücreti yok.Otopark olarak Astoria’nın otoparkı kullanılıyor.Maalesef ücretli.
Burada 3 ürün bence akılda kalıcı olağanüstü lezzete sahip. Birincisi Tekirdağ Köfte, ikincisi Fırın Sütlaç, üçüncüsü ise benim de yeni tattığım üzüm suyu. Tarihi lokantalara eleştiri yaparken torpil geçtiğim düşünülebilir ama unutmayın ki ülkemizde ve dünyada ortalama lokanta ömrü 3- 4 yılken bir lokantayı 50 yıl,100 yıl yaşatmak da kolay değil, meğerki akılda kalıcı olağanüstü lezzetler üretmeye.




1 yorum:

Erman Tezgör dedi ki...

Özcanlar Köftenin Tekirdağ'da ki yerine gitmelisiniz...