20 Ocak 2013 Pazar

Urza Restaurant


Urza Restaurant farklı bir konsepte sahip. Av yemeklerine ağırlık veriyorlar, aynı zamanda davet organizasyonu yapıyorlar. Av yemekleri veriyorlar dedim ama gerçek av etine rastlamak biraz şans biraz da takip işi. Çünkü devamlı av hayvanı bulamıyorlar. Mönüde bıldırcın, keklik, tavşan yemekleri olmasına rağmen aslında bunlar çiftlik hayvanı. En azından bunu size söylüyorlar ona göre tercih yapabiliyorsunuz. Gerçek av eti yemek için ise telefon listelerine isim yazdırmanız ve beklemeniz gerekiyor. Biz de geyik için listeye adımızı yazdırdık, bekliyoruz.
Cumartesi akşamı olmasına rağmen lokantada hiç müşteri yoktu. Aslında bizi de almak istemediler. Çünkü bir doğum günü partisi vardı. Ama biz yeyip kalkacağımızı söylediğimiz için vakit de erken olunca bir masa verdiler.
Yemeğe bıldırcın çorbası ile başladık. Çok güzeldi. Ana yemek olarak eşim ızgara antrikot istedi, ben de güveçte tavşan ısmarladım. Yanında nar bahçesi salatası istedik. Akılda kalıcı olağanüstü bir lezzete rastlamadık ama yemekler çok güzeldi. Demek ki gerçek av etinden yapılmış bir yemek burada olağanüstü bir lezzete kavuşabilir. Bizi ararlarsa bu tezimizi deneyleyeceğiz. Çocukken babamın vurup getirdiği, annemin pişirdiği harika lezzetteki, bıldırcın, keklik, tavşan etlerini burada hasretle andım. Porsiyonlar oldukça doyurucu idi. O yüzden tatlı yemedik, kahve içtik.
Garsonumuz ve diğer personel çok nazik ve ilgiliydi. Servisi çok beğendik. Bu yemeğe bir duble rakı ve bir kadeh şarap dahil 137 TL ödedik. Bence fiyat beklenti oranı dengeliydi. Kuver ve garsoniye ücreti yoktu. Tek eleştirimiz otopark ücreti olarak alınan 10 TL oldu.




Hiç yorum yok: